Volledig scherm
PREMIUM
Peter van Beek legt Anneke Schep de mogelijkheden van de camera uit. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Fotografiecursus in Eindhoven: klikken, kijken, draaien en opnieuw klikken

EINDHOVEN - Fotograaf Peter van Beek leert deelnemers aan de workshop Hollandse wijzen hoe ze hun verhalen kunnen vertellen met behulp van de fotocamera.

Zeven vrouwen en drie mannen nemen ieder een Canon EOS 1200D fotocamera in hun handen. Fotograaf Peter van Beek geeft instructies over inzoomen, scherpstellen en het uitschakelen van de flits. Daarvoor kregen ze al een inleiding over de geschiedenis van de fotografie en de essentie van een goede opname, zoals gelaagdheid en het gebruik of juist weglaten van details in de omgeving. Als ze de opdracht krijgen aan de slag te gaan, nemen ze elkaar in de vergaderzaal van woonzorgcentrum Wilgenhof onder vuur.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bewoners Vonderhof in Eindhoven bouwen bijzondere fietsen
    PREMIUM

    Bewoners Vonderhof in Eindhoven bouwen bijzondere fietsen

    EINDHOVEN - De vijftien noemen zichzelf gekscherend The Vonderboys. Dat zou ook ‘wonderboys’ hebben kunnen zijn want de groep heeft met wat hulp twee krakkemikkige transportfietsen getransformeerd in blitse fonkelnieuw ogende exemplaren. ,,De fietsen zijn bedoeld voor bewoners van Vonderhof om met familie en bezoek erop uit te gaan”, vertelt Vonderhofs geluksconsulent ­Richard van Schaijk. ,,Op de een zit je naast elkaar, op de ander kan iemand in een rolstoel worden vervoerd.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven