Volledig scherm
PREMIUM
De moeder van alle kringloopwinkels in Nederland, Emmaus Eindhoven, maakt zeer waarschijnlijk een doorstart na het faillissement. © Jean Pierre Reijnen

'Frisse start' voor kringloopwinkel Emmaus in Eindhoven

EINDHOVEN - De vijf bewoners van de failliete woongemeenschap en kringloopwinkel Emmaus in Eindhoven kunnen niet blijven. Er wordt gewerkt aan een doorstart maar de nieuwe eigenaar wil 'een frisse start' maken, aldus curator Albert Tan van Berg Jeths Advocaten.

Alleen de laatste puntjes moeten nog uitonderhandeld worden met 'iemand uit de kringen rond Emmaus', zegt Tan. Wie dat is, wordt pas bekendgemaakt als de handtekening onder de overeenkomst staat. Voor de bewoners van het gebouw aan de Genneperweg, die ook medewerkers waren, wordt alternatieve woonruimte gezocht. De Emmaus-werkwijze wordt wel voortgezet. Waarom de bewoners toch weg moeten, wil Tan nu nog niet zeggen. Dat is aan de nieuwe eigenaar. Om de start voor te bereiden is de winkel in ieder geval tijdelijk gesloten. Dat gaat wellicht twee maanden duren, verwacht de curator.

  1. Grootse Jiu Jitsu seminar in Eindhoven: ‘Dit laat mooi de saamhorigheid zien van vechtsporters’
    PREMIUM
    video

    Grootse Jiu Jitsu seminar in Eindhoven: ‘Dit laat mooi de saamhorig­heid zien van vechtspor­ters’

    EINDHOVEN - Een beetje zenuwachtig was hij wel zaterdag. Zouden er genoeg mensen op zijn grote inzamelactie afkomen? Maar de opkomst is enorm. Maarten van Esch heeft een groots Braziliaans Jiu Jitsu seminar gehouden waar zwarte banders gratis masterclasses geven om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. “Dit laat mooi de saamhorigheid zien van vechtsporters.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven