Volledig scherm
PREMIUM
Boudie Hoogedeure bij gebouw TQ op Strijp-T in Eindhoven met een Hopper-leenfiets, bij een van de elektrische deelauto's van Amber die hier binnenkort ook te vinden zijn. © Jean Pierre Reijnen/FotoMeulenhof

Gebouw TQ op Strijp-T in Eindhoven nagenoeg helemaal vol

EINDHOVEN - De verhuur van de gebouwen TQ en TR op Strijp-T in Eindhoven loopt boven verwachting snel. Ze zijn inmiddels voor 85 en 90 procent verhuurd aan 25 bedrijven. Zo'n 500 mensen werken er al in de voormalige Philipsgebouwen tussen de Zwaanstraat en de Achtseweg-Zuid. 

De infrastructuur rondom TQ en TR is klaar, de elektrische deelauto's van Amber en de leenfietsen van Hopperpoint staan er en na de zomer komen ook de voorzieningen, zoals horeca-concept Tsquare en Eindhoven Gym. Als het minder warm is, begint ook de inrichting van de daktuin voor gemeenschappelijk gebruik. In de tussentijd gaat het grovere werk aan de TQ5 en -6, aan de Achtseweg-Zuid door, althans tot en met volgende week, als de bouwvak begint. 

  1. Komst voetbalclub RPC naar sportpark Heihoef stuit op bezwaren
    PREMIUM

    Komst voetbal­club RPC naar sportpark Heihoef stuit op bezwaren

    EINDHOVEN - Bezoekers van de voetbalclubs RPC en Tivoli zullen ongetwijfeld hun auto parkeren in de berm van de Roostenlaan. Te meer ook omdat er eigenlijk te weinig plekken zijn voor alle bezoekers als de grote club RPC erbij komt op Heihoef. Althans in de ogen van omwonenden en Scouting Stratum. De gemeente Eindhoven heeft berekend dat er 160 plaatsen nodig zijn, terwijl er in totaal 161 voorhanden zijn. Daarbij kan uitgeweken worden naar de parkeerplaats van het Joriscollege aan de overkant van de Roostenlaan.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven