Ook Koningsdag gaat dit jaar niet door in Eindhoven.
Volledig scherm
Ook Koningsdag gaat dit jaar niet door in Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Gemeente helpt scholieren en evenementen. Ook winkels in Eindhoven mogen op Goede Vrijdag langer open zijn

EINDHOVEN - Laptops zodat kinderen thuis onderwijs kunnen volgen, steun voor organisatoren van evenementen en ruimere openingstijden voor winkels op Goede Vrijdag. De gemeente Eindhoven neemt een aantal nieuwe maatregelen om de negatieve gevolgen van de coronacrisis voor Eindhovenaren te verminderen.

Voor kinderen die zelf geen laptop hebben, stelt de gemeente 160 laptops ter beschikking voor bruikleen. Dit om te voorkomen dat leerlingen een achterstand oplopen ten opzichte van klasgenoten. Als de scholen weer opengaan en de laptops niet meer nodig zijn, worden ze teruggenomen en ingezet voor andere sociaal-maatschappelijke doeleinden. De kosten bedragen 32.000 euro. 

Subsidies niet helemaal terugbetalen

Ook de organisatoren van evenementen komt de gemeente tegemoet. Tot 1 juni zijn alle evenementen afgelast maar organisatoren hebben vaak al wel kosten gemaakt bij de voorbereidingen. De gemeente heeft daarom besloten om verleende subsidies niet volledig terug te vorderen als er al vóór de coronamaatregelen kosten zijn gemaakt. Ook leges die zijn betaald voor evenementen tot 1 juni worden niet in rekening gebracht of kwijtgescholden.

Tot slot heeft de gemeente besloten dat winkels op Goede Vrijdag tot 22.00 uur open mogen blijven. Dit vooral met het oog op de supermarkten die de drukte voor de paasdagen dan beter kunnen opvangen. Een oproep hiervoor kwam van het Centraal Bureau Levensmiddelen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven