Volledig scherm
© Menno Boon

Gemeentesecretaris Wilke
neemt roer sociaal domein over

EINDHOVEN - Gemeentesecretaris  Marco Wilke gaat direct leiding geven aan het sociaal domein van de gemeente Eindhoven. 

Door scherper te sturen, hoopt hij komend half jaar de zorgtekorten aan te pakken. Sociaal domein kende tot nu toe twee hoofden, beiden waren nog maar een jaar op hun post. Een van hen legt haar taken neer. ,,Ik ga me nu volledig hierop concentreren. Tegelijkertijd heb ik wel de voordelen van mijn functie: als er een probleem speelt, kan ik veel makkelijker zeggen: nu moet dit gebeuren, nu dat", aldus Wilke. 

Zijn taken als gemeentesecretaris worden tijdelijk overgenomen door Aline Zwierstra.

  1. Mannetje van Michelin zoekt zen-gevoel tijdens overnachtingen

    Mannetje van Michelin zoekt zen-gevoel tijdens overnachtingen

    EINDHOVEN/HELMOND - Wie Michelingids zegt, denkt aan sterren. En die sterren zijn voor stijlvolle, vaak wat deftige, restaurants. Maar naast 108 sterrenzaken en nog zo'n 850 andere fijne eetgelegenheden staan in de deze week gepresenteerde gids ook top-overnachtingsadressen. Dit jaar zijn het er 250. Het zijn de plekjes waar de 'volslanke' banden-mascotte Bibendum graag op bed uitbuikt na een avondje decadent degusteren in bourgondisch Brabant.
  2. Hekken van Campina-terrein Eindhoven gaan al snel open, maar woningbouw laat nog op zich wachten

    Hekken van Campina-terrein Eindhoven gaan al snel open, maar woningbouw laat nog op zich wachten

    EINDHOVEN - Het duurt misschien nog vier jaar voordat er daadwerkelijk gewoond kan worden op het Campina-terrein aan het Eindhovensch Kanaal. In de tussentijd wil projectontwikkelaar BPD al wel de hekken verwijderen, het gebied opengooien en er evenementen organiseren, bijvoorbeeld met GLOW en de Dutch Design Week. Dat bleek woensdag bij de officiële overdracht van het terrein door FrieslandCampina aan BPD.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven