Een vrijgezellenfeest op het Stratumseind, op het moment dat een deel van de recente grootscheepse versoepelingen alweer was teruggedraaid. In heel Nederland explodeerde het aantal jongeren dat positief test op corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrijgezellenfeest op het Stratumseind, op het moment dat een deel van de recente grootscheepse versoepelingen alweer was teruggedraaid. In heel Nederland explodeerde het aantal jongeren dat positief test op corona. © DCI Media

GGD belt besmette jongeren niet meer: 'Ondoenlijk om ze allemaal te bellen’

EINDHOVEN - Het is onbegonnen werk om nog bij te houden welke coronabrandhaarden er onder jongeren zijn. De GGD Brabant Zuidoost geeft daarom prioriteit aan mensen die ouder zijn dan 30-plussers en aan jonge gezinnen: die worden nog wel nagebeld na een positieve test.  Jongeren krijgen voortaan slechts een e-mail, met daarin het verzoek om hun nauwe contacten te waarschuwen. 

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven