Volledig scherm
De ravage na de botsing. © ANP

Goederentrein botst op vrachtwagen bij Sevenum, ook woensdag hinder op het spoor

SEVENUM - In Sevenum is dinsdagochtend een goederentrein tegen een vrachtwagen gebotst. Het ongeluk gebeurde bij een spoorwegovergang vlakbij het dorp. Daardoor was er dinsdag vrijwel de hele dag geen treinverkeer mogelijk tussen Deurne en Venlo. Ook woensdag verwacht de NS hinder op het spoor door herstelwerkzaamheden.

Volgens de brandweer vervoerden de trein en de vrachtwagen geen gevaarlijke stoffen. De truck vloog na de botsing in brand. De trein is licht beschadigd.

De spoorwegovergang is bewaakt met slagbomen en signalen. Het is nog niet duidelijk waarom de vrachtwagen op het spoor stond. De truck werd meters meegesleurd en van de overgang afgeduwd. De machinist en de vrachtwagenchauffeur zijn beiden ongedeerd, aldus de brandweer.

Als gevolg van het ongeluk reden er dinsdag geen treinen tussen Venlo en Deurne/Eindhoven. Er werden bussen ingezet tussen Deurne en Venlo. De vertraging duurde de hele dag. Reizigers tussen Eindhoven en Venlo konden omreizen via Roermond.

Woensdag
Tussen Eindhoven en Venlo worden woensdag buiten de spits herstelwerkzaamheden verricht. De NS verwacht dat er tussen 9.00 en 16.00 uur minder treinen zullen rijden tussen Eindhoven en Venlo. Tussen Horst-Sevenum en Blerick rijden bussen in plaats van treinen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven