NK skateboarden in Area 51  (archieffoto).
Volledig scherm
PREMIUM
NK skateboarden in Area 51 (archieffoto). © FotoMeulenhof

Gratis laatste rondje skaten in Area 51 Eindhoven voor verbouwing van negen maanden

EINDHOVEN - Nog één keer skaten of fietsen op de oude baan van Area 51 voordat die sluit voor de verbouwing? En misschien wel een aandenken meenemen aan de skatebaan op Strijp-S? Dat kan zondag 1 maart op de sluitingsdag van de hal aan het Ketelhuisplein in Eindhoven. 

BMX-rijder Daniel Wedemeijer in het BMX-park/Skatehal Area 51 op Strijp-S (archieffoto).
Volledig scherm
BMX-rijder Daniel Wedemeijer in het BMX-park/Skatehal Area 51 op Strijp-S (archieffoto). © Jean Pierre Reijnen

Daarna sluit Area 51 tot eind dit jaar, als de verbouwing klaar moet zijn. Het plan voor de ingrijpende aanpassing van de voorgevel, de horeca en de kelder wordt zondag gepresenteerd. Dan is ook het voorlopige ontwerp te zien van de nieuwe baan. Dat is gemaakt met een groep gebruikers, zowel skaters als BMX’ers die samen optrokken. ,,De baan is nog goed, maar als je mee wil gaan met de tijd, moet je regelmatig vernieuwen. Nu krijgen we de kans om dat met alle groepen gebruikers goed te doen", aldus directeur Pim van den Bos van Area 51. 

Aansluitend aan de presentatie staat ook nog een veiling van allerlei ‘gekke, vreemde, grappig en zeldzame objecten’ die Area 51 in de jaren verzameld heeft, zoals een groot doek met het ontwerp van de eerste ‘bowl’ waarmee het allemaal begon, een grote schoen van sponsor Vans, onderdelen van  oude skateboards, stickers, en dergelijke. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven