Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie.

Gratis loten van De Zonnebloem in Eindhoven

EINDHOVEN - De Zonnebloem Eindhoven Woensel Noord West heeft als eerste afdeling besloten om de loten van de jaarlijkse Zonnebloemloterij weg te geven aan hun vrijwilligers en gasten.

De loten zijn verstuurd met aandachtskaarten in plaats van een huisbezoek. ,,Onze vrijwilligers verkopen ieder jaar de loten tijdens de huisbezoeken”, vertelt voorzitter Wim de Hoog. ,,Door de coronacrisis liggen onze activiteiten stil en blijven wij met de loten zitten.”

De Zonnebloem zet zich in voor mensen met een lichamelijke handicap door sociale en recreatieve activiteiten te organiseren. Om deze activiteiten te bekostigen wordt onder andere de jaarlijkse loterij gehouden.

Vrijwilligers van de Zonnebloem verkopen normaliter de loten bij hen in de buurt of mensen bestellen ze online. Een lot kost 2 euro. Deelnemers maken kans op een van de vele prijzen waaronder een elektrische fiets, leuke cadeaubon of zelfs 15.000,00 euro.

Met het opgehaalde geld van de loten bekostigt De Hoog ieder jaar de busreis voor zijn afdeling. ,,Dit jaar zouden we naar de Ooijpolder bij Nijmegen gaan, maar of die reis door kan gaan in het najaar is een groot vraagteken.”

De Hoog heeft een paar telefoontjes gepleegd om reacties te horen op de actie. ,,In plaats van huisbezoek hebben we met Pasen bloemen rondgebracht en nu deze verrassing. De mensen zij dolenthousiast. Zij vinden het heel verwarmend dat we dit doen.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven