Volledig scherm
© Thinkstock

Groen licht voor appartementen in Lijmbeekstraat Eindhoven

DEN HAAG/EINDHOVEN - Eindhovenaar Ad Heijmans kan beginnen met de bouw van zeventien appartementen in de Lijmbeekstraat. Dit blijkt uit een uitspraak van de Raad van State.

Twee bewoners van de Zoutstraat die het gebouw achter hun tuinen krijgen stapten eind vorig jaar naar de hoogste bestuursrechtbank tegen de vergunning die in 2015 werd verleend. 

Omwonenden klagen er over dat het bouwplan van Heijmans niet voldoet aan de Eindhovense beleidsregels parkeernormen 2012, zegt de Raad van State. Er zijn twee parkeerplaatsen tekort die op de openbare weg moeten worden aangelegd. Dat had de gemeente niet mogen toestaan. 

2016

In 2016 heeft het stadsbestuur de parkeernormen echter veranderd. Nu zijn er nog maar zes in plaats van acht parkeerplaatsen nodig. Die kunnen allemaal op eigen terrein aangelegd worden. Daarmee kan de aangepaste vergunning door de beugel, besloot de Raad van State woensdag. 

De omwonenden vinden het onbegrijpelijk dat de gemeente in hun buurt met hoge parkeerdruk de regels heeft versoepeld. Volgens de twee omwonenden zal blijken dat zes parkeerplaatsen te weinig zijn voor zeventien studenten. Dit bezwaar is door de Raad van State afgewezen. 

Heijmans wil de appartementen gaan verhuren aan internationale studenten en expats. In december bij de Raad van State zei een omwonende zich hier ernstig zorgen over te maken. Hij vreest voor huurders uit andere culturen waar homoseksualiteit niet wordt getolereerd. De Raad van State is niet ingegaan op zijn vrees voor homohaat.

  1. Stigmama: Knappe kop
    Blog

    Stigmama: Knappe kop

    Hoewel oudste al van jongs af aan veel uitdagingen met zich meebrengt in zijn gedrag, is hij qua leerprestaties, tot aan de brugklasperiode, een wonderbaarlijke voorloper geweest. Dat maakte dat wij ons daarover geen zorgen hoefden te maken. Wat erg prettig was omdat we onze handen al vol hadden aan hem, qua gedrag dan. Zo kon hij zichzelf bijvoorbeeld totaal niet vermaken en had hij veel moeite met het reguleren van zijn emoties. Maar zodra het dus ging om zijn intelligentie dan zat het wel snor.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven