Volledig scherm
PREMIUM
Activiteiten tijdens de vorige editie van Talent Land in Guadalajara, Mexico. © ©Talent Land / Ana Cristina Rodr

Groot tekort hightech personeel: Brainport lokt Mexicaanse tech-talenten met PSV

EINDHOVEN - Het tekort aan hightech- personeel in Zuidoost-Brabant is zo groot dat het de groei belemmert. Een Brainport-delegatie gaat daarom de komende week naar Mexico om knappe koppen te winnen. Met PSV als grote trekker.

PSV moet de komende week als een magneet werken op kenniswerkers in de Mexicaanse stad Guadalajara, de tweede stad van het land. Op een grote beurs waar vanaf maandag tienduizenden it'ers, technische studenten en afgestudeerden op afkomen, gaat Brainport Eindhoven talent scouten voor een topbaan bij bedrijven als ASML en Philips of bij één van hun toeleveranciers. De ondernemingen kunnen meeliften op de populariteit van PSV in Mexico.

  1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

    Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

    EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven