Gynaecoloog Michelle Westerhuis van het Catharina Ziekenhuis (links) en Anne-Marie Verhoeven van 040verloskunde houden een spreekuur met een zwangere vrouw.
Volledig scherm
Gynaecoloog Michelle Westerhuis van het Catharina Ziekenhuis (links) en Anne-Marie Verhoeven van 040verloskunde houden een spreekuur met een zwangere vrouw. © Catharina Ziekenhuis

Gynaecoloog Cathrien schuift aan bij spreekuur bij 040verloskunde

Gynaecologen van het Catharina Ziekenhuis schuiven aan bij het spreekuur van verloskundig centrum 040verloskunde in Eindhoven. Door de intensieve samenwerking hoeven vrouwen minder vaak naar het ziekenhuis te komen.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  21

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven