Volledig scherm
De in beslag genomen spullen. © Politie

Halve kilo heroïne in beslag genomen na aanhouding tweetal in Eindhoven

EINDHOVEN - Meer dan een halve kilo pure heroïne, een auto, twee jointjes en 670 euro cash. Dat is wat de politie in Eindhoven vorige week in beslag heeft genomen nadat zij twee vermoedelijke dealers betrapten in de Bennekelstraat.

Hun auto trok de aandacht. Toen agenten keerden om even te gaan kijken, scheurde de auto snel een zijstraat in. De bijrijder stapte uit en de auto reed snel weg. De bijrijder stopte een koker onder zijn kleding en gooide die stiekem in een kliko zodra hij de politie zag. Zowel de bijrijder als de bestuurder kon echter niet ontkomen. Beiden werden staande gehouden.

,,Al snel werd duidelijk dat er een grote hoeveelheid harddrugs, vermoedelijk heroïne, was weggegooid", aldus de politie donderdagochtend. Hierop werden beide verdachten aangehouden. De drugs en de auto werden in beslag genomen.

De wiet en het contante geld werden later, op het bureau, afgenomen. ,,De zak pure heroïne woog liefst 0,52 kilogram. Een succesverhaaltje", is de politie tevreden.

  1. Komst voetbalclub RPC naar sportpark Heihoef stuit op bezwaren
    PREMIUM

    Komst voetbal­club RPC naar sportpark Heihoef stuit op bezwaren

    EINDHOVEN - Bezoekers van de voetbalclubs RPC en Tivoli zullen ongetwijfeld hun auto parkeren in de berm van de Roostenlaan. Te meer ook omdat er eigenlijk te weinig plekken zijn voor alle bezoekers als de grote club RPC erbij komt op Heihoef. Althans in de ogen van omwonenden en Scouting Stratum. De gemeente Eindhoven heeft berekend dat er 160 plaatsen nodig zijn, terwijl er in totaal 161 voorhanden zijn. Daarbij kan uitgeweken worden naar de parkeerplaats van het Joriscollege aan de overkant van de Roostenlaan.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven