Volledig scherm
Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. © René Manders

Hartchirurg Catharina ziekenhuis Eindhoven geen schuld aan blindheid

EINDHOVEN/BUDEL - Regionaal Tuchtcollege Eindhoven: hartchirurg Catharina valt blindheid Thieu Aarts uit Budel niet aan te rekenen.

De hartchirurg die Thieu Aarts (71) uit Budel heeft geopereerd aan zijn hart, heeft geen schuld aan de blindheid die hem daarna heeft getroffen. Dat heeft het Regionaal Tuchtcollege in Eindhoven uitgesproken in een zaak die Aarts had aangespannen tegen de betrokken hartchirurg, verbonden aan het Catharina Ziekenhuis Eindhoven.

Blindheid na een open hartoperatie is een 'zeldzame, zij het niet onbekende complicatie', stelt het Tuchtcollege. Dat Aarts niet voor zijn operatie is verteld dat dit risico bestaat, vindt het college terecht. Artsen moeten alleen 'normale en voorzienbare risico's' bespreken.

Traumatisch

Het Tuchtcollege wijst de klacht van Aarts op alle punten af als ongegrond. Maar het college spreekt ook uit dat deze zeldzame complicatie 'klager zwaar heeft getroffen'. Het verlies van zijn zicht is voor Aarts 'een voor hem traumatische gebeurtenis'. Het college 'betreurt' dat hij met de gevolgen daarvan moet leven. 

  1. Showtek uit Eindhoven duikelt uit mondiale DJ Top 100

    Showtek uit Eindhoven duikelt uit mondiale DJ Top 100

    EINDHOVEN – De Eindhovense DJ-broers Sjoerd en Wouter Janssen, alias Showtek, komen dit jaar niet voor in de DJ Mag Top 100. De lijst van meest populaire DJ’s ter wereld is zaterdagnacht op de slotavond van het ADE, het Amsterdam Dance Event, bekend gemaakt. Vorig jaar stond Showtek nog 97e; de hoogste klassering van de Eindhovense broers was in 2014: toen stond Showtek op de 17e plaats. De verkiezing, georganiseerd door het Britse blad DJ Mag, is een publieksverkiezing.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven