Theo Buiting, uiterst links, op weg tijdens de laatste kilometers naar Eindhoven. De fakkel was inmiddels overgedragen aan een hardloper.
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Buiting, uiterst links, op weg tijdens de laatste kilometers naar Eindhoven. De fakkel was inmiddels overgedragen aan een hardloper. © -

Honderden kilometers met regen en wind op de kop; bevrijdingsvuur voor de 75ste keer uit Bayeux gehaald

EINDHOVEN - Voor de 75ste keer komt het bevrijdingsvuur uit Bayeux zaterdagavond aan in Eindhoven. Honderden wielrenners reden er sinds 1946 mee om de fakkel tijdens de Freedom Ride in twee dagen naar Eindhoven te brengen. Een bijzondere traditie met al even bijzondere verhalen van de fietsers.

  1. Met 16 kinderen vertrokken de Verdonckjes uit Valkenswaard in 1955 naar Australië. Wie heeft er nog contact met dit gezin?

    Met 16 kinderen vertrokken de Verdonck­jes uit Valkens­waard in 1955 naar Australië. Wie heeft er nog contact met dit gezin?

    EINDHOVEN - Uit liefst achttien personen bestond het Valkenswaardse gezin Verdonck dat in 1955 naar Australië emigreerde. Hier bij vertrek op de foto vastgelegd door Frans van Mierlo. Hoe is het de gezinsleden vergaan aan de andere kant van de wereld? We komen via d.hoekstra@ed.nl graag in contact met mensen die meer informatie hebben. Kijk ook op ed.nl/oudedoos voor meer foto’s.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven