Volledig scherm
© Thinkstock

Hoogleraar geeft twee lezingen in Eindhoven over kunst en engagement

EINDHOVEN - Om te begrijpen wat kunst is, moet er begrepen worden wat romantiek is. Dat stelt Maarten Doorman, bijzonder hoogleraar Kritiek van Kunst en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Hij geeft er twee lezingen over.

In zijn eerste voordracht, op dinsdag 7 februari, laat hij zien hoe radicaal de kunsten rond 1800 veranderen. Daarbij zoomt de cultuurfilosoof (aan Universiteit Maastricht) in op de romantische orde in de kunst.

In zijn tweede voordracht is het thema 'kunst, autonomie en engagement'. Mag alles in de kunst of zijn er grenzen? Moet de politiek zich er mee bemoeien en kan kunst politiek zijn? In hoeverre is de kritiek op de autonomie terecht? Doorman probeert op dinsdag 14 februari een licht te werpen op het doolhof van engagement in de kunst.

Inschrijven voor de lezingen, die beide om 19.30 uur beginnen op Theo Koomenlaan 3 in Eindhoven, kan hier. Kosten: 15 euro.De organisatie ligt in handen van Stichting Wijsgerige Kring Eindhoven.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Rustige avondspits voorspeld in Brabant ondanks sneeuwval, hoe kan het dan toch zo misgaan? 'Ons wegennet kan het niet meer aan’

    Rustige avondspits voorspeld in Brabant ondanks sneeuwval, hoe kan het dan toch zo misgaan? 'Ons wegennet kan het niet meer aan’

    EINDHOVEN/BREDA - Hoe kan het dat er zo'n enorme verkeerschaos ontstaat door de sneeuwval, terwijl strooiwagens sinds maandagavond al preventief zout strooien op de Brabantse wegen? Rijkswaterstaat voorspelde maandagavond een rustige avondspits, terwijl de Brabantse verkeersdeskundige Ruud Hornman niet verbaasd is over de extreme drukte: ,,Met de huidige capaciteit op de wegen zakt ons wegennet al snel als een plumpudding in elkaar.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven