Volledig scherm
PREMIUM
Echtpaar Smits voor hun woning Kattekwaad in Eindhoven. Huis met een naam. © FotoMeulenhof

Huizen met een naam: Huize Kattekwaad in Eindhoven is een poezenparadijs

ZomerserieEINDHOVEN - Poezenmokken, De Poezenkrant, poezenboeken, tekeningen en schilderijen. In Huize Kattekwaad zijn de bewoners dol op alles wat te maken heeft met poezen, maar nog doller op hun eigen poezen en katers.

Er gebeurt heel wat kattenkwaad in huize Kattekwaad. Niet door Willemijn Smit en Michiel Louwe, de eigenaren, maar door alle poezen en katers die er in der loop der jaren hebben gewoond. De band van de spoelrecorder uit elkaar halen, blikjes met snoep leegeten, muizen binnenbrengen en ga zo maar door. Het huis is ingericht voor de poezen, overal staan krabpalen en krabbankjes en kartonnen dozen om mee te spelen. ,,Ze mogen heel veel, maar niet op het aanrecht komen.” In de tuin in het theehuis staat een bank waar ze heerlijk kunnen luieren. ,,Ja, zelfs de tuin is voor de katten, wij kunnen erbij komen zitten”, zegt Smit lachend.

  1. Kerkklokken in Eindhoven spelen titelsong van hitserie La casa de papel: mysterieuze boodschap van Netflix onthult waarom
    video

    Kerkklok­ken in Eindhoven spelen titelsong van hitserie La casa de papel: mysterieu­ze boodschap van Netflix onthult waarom

    EINDHOVEN - De kerkklokken van de Catharinakerk in Eindhoven speelden vrijdagmiddag het nummer ‘Bella Ciao’. Een mysterieuze boodschap op het Instagramaccount van Netflix Nederland verraadt waarom: het derde seizoen van de hitserie La casa de papel begint vandaag. Terwijl de kerkbeheerder van de kerk van niks wist, werd de beiaardier door het reclamebureau van de streamingdienst benaderd om de serie te promoten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven