Volledig scherm
© Thinkstock

Hulp voor Eindhovense (ex)ondernemers in zwaar weer

EINDHOVEN - Eindhovense (ex)ondernemers met grote geldproblemen kunnen voortaan gratis hulp krijgen bij het op orde brengen van hun boekhouding. Die hulp komt onder meer van studenten van Fontys Hogeschool. 

Fontys, het Ondernemersklankbord en het Zelfstandigenloket Eindhoven (van de gemeente) hebben hier deze week afspraken over gemaakt. Hun nieuwe project heeft de naam 'De Eindhovense Zaak'.

Faillissement

Ondernemers die failliet (dreigen te) gaan, hebben vaak geen geld meer om hun boekhouder te betalen. Het ontbreken van een financieel overzicht maakt het vervolgens heel moeilijk om het faillissement af te handelen, uit de schulden te komen of om een bijstandsuitkering aan te vragen. Wie in zo'n situatie zit, krijgt vanaf nu af aan ondersteuning. Die komt van Fontys-studenten die de opleidingen fiscaal recht/economie en bedrijfseconomie/accountancy volgen, en van ervaren oud-ondernemers van het Ondernemersklankbord. Het Zelfstandigenloket Eindhoven beoordeelt welke ondernemers in aanmerking komen voor hulp van De Eindhovense Zaak, om zo oneerlijke marktconcurrentie te voorkomen.

Meer informatie op: zelfstandigenloketeindhoven.nl

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven