Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

In Eindhoven amper daklozen met corona

EINDHOVEN - In Eindhoven zijn tot dinsdagochtend vier daklozen in beeld geweest vanwege corona. Ze zijn opgevangen in de vorige week met spoed ingerichte quarantaineruimtes bij het Ritahuis aan de Hoogstraat.

Bij twee daklozen werd besmetting met het coronavirus vastgesteld. Nadat ze in quarantaine 24 uur koorts- en klachtenvrij bleven, konden ze in lijn met de voorschriften van het RIVM weer naar buiten. Bij twee anderen bleek geen sprake van besmetting.

Vorige week werden in het Ritahuis - van opvangorganisatie NEOS - veertien quarantaineplekken ingericht voor daklozen. Sindsdien is er aan de Anna van Egmondstraat ook een extra nachtopvang van Springplank 040. Alle plekken voor nachtopvang in Eindhoven blijven nu vanwege de corona-uitbraak 24 uur per dag open, zodat daklozen die dat willen nu toch het hele etmaal binnen kunnen zijn. Dit om te voorkomen dat ze door de stad lopend het virus zouden oplopen of verspreiden.

  1. 1700 demonstranten tegen racisme op Stadhuisplein in Eindhoven: ‘Kom niet, het is vol’
    PREMIUM
    Update

    1700 demonstran­ten tegen racisme op Stadhuis­plein in Eindhoven: ‘Kom niet, het is vol’

    Zo'n 1700 mensen hebben vandaag op het Stadhuisplein in Eindhoven gedemonstreerd tegen racisme en discriminatie. De Black Lives Matter demonstratie duurde van 17.00 tot bijna 19.00 uur. De gemeente heeft vooraf bepaald dat er maximaal 700 demonstranten aanwezig mogen zijn op het plein. Rond 17.05 uur verstuurde de gemeente een tweet: ‘Het Stadhuisplein is vol. Kom niet naar het plein.’

In samenwerking met indebuurt Eindhoven