Sensor en app van Oopsie Heroes van LifeSense.
Volledig scherm
Sensor en app van Oopsie Heroes van LifeSense. © LifeSense Group

Innovatieve plaswekker uit Eindhoven krijgt steun van zorgverzekeraars

EINDHOVEN - De innovatieve plaswekker ‘Oopsie Heroes’ heeft de steun gekregen van zorgverzekeraars CZ en VGZ. Zij vergoeden voor aanvullend verzekerden de aanschaf van het door de Eindhovense LifeSense Group ontwikkelde product.

‘Oopsie Heroes’ werkt met een op ondergoed of pyjamabroek te bevestigen kleine sensor die urineverlies detecteert. De sensor stuurt dan een signaal naar een mobiele applicatie, waarbij de app automatisch wordt geopend en het kind wordt wakker gemaakt zodat het naar het toilet kan gaan. Na verloop van tijd zijn de hersenen van het kind zodanig getraind dat het zelf tijdig gaat plassen.

Niet meer bedplassen

Na een test onder honderd kinderen in de regio Eindhoven zijn in Nederland 500 stuks verkocht. In anderen landen zijn bijna 5.000 sensoren aan de man gebracht. Uit reacties van klanten leidt het bedrijf af dat tussen de 75 en 90 procent van de kinderen na gebruik van het product niet meer bedplassen. Dat is volgens LifeSense Group in lijn met  resultaten van andere plaswekkers.

Ook in Australië wordt het systeem door de zorgverzekeraar vergoed. In Nederland wordt daarover met andere verzekeraars nog gesproken. In Duitsland loopt een vergelijkbare procedure met het ziekenfonds.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven