Pouriya Jalalipour uit Iran besloot na de wereldkampioenschappen boogschieten in Den Bosch om asiel aan te vragen in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Pouriya Jalalipour uit Iran besloot na de wereldkampioenschappen boogschieten in Den Bosch om asiel aan te vragen in Nederland. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Iraanse topboogschutter Pouriya begint nieuw leven in Eindhoven: ‘Leren, vooruitdenken en boogschieten’

EINDHOVEN - Boogschutter Pouriya Jalalipour uit Iran besloot na de wereldkampioenschappen in 2019 in Den Bosch asiel aan te vragen in Nederland, met succes. Nu probeert hij in Eindhoven een leven op te bouwen. Wat daarbij helpt is dat hij deze week materiaal kreeg van Olympisch boogschutter Sjef van den Berg.

  1. Eindhovense politiek vertrouwt op bemiddeling met woonbootbewoners over uitkoopregeling

    Eindhoven­se politiek vertrouwt op bemidde­ling met woonbootbe­wo­ners over uitkoopre­ge­ling

    EINDHOVEN - De bewoners van tien woonboten op het Afwateringskanaal van bedrijventerrein De Hurk in Eindhoven weten nog niet hoe een uitkoopregeling er uit gaat zien als de gemeenteraad volgende week bepaalt dat ze binnen tien jaar moeten vertrekken. De Eindhovense politiek vertrouwt op de aanpak van PvdA-wethouder Yasin Torunoglu die onder druk van een dwangsom heeft voorgesteld om het bestemmingsplan nu al aan te passen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven