Volledig scherm
PREMIUM
© ThinkStock

Johan Prijt uit EIndhoven (1930 - 2018): 'Bij hem stond de klant echt centraal, niet de omzet'

EINDHOVEN - Hij was het toonbeeld van de stabiele ondernemer. Johan Prijt had de meubelwinkel aan de Frederiklaan overgenomen van zijn ouders. Die was voortgekomen uit de manufacturenwinkel van zijn grootmoeder. Prijt was geen harde zakenman, had niet de onstuitbare drang naar groei die zijn zoon Paul later deed gelden. Maar dankzij zijn stabiele, rustige manier van zakendoen had hij een trouwe klantenkring. Vrijdag overleed hij in de Jasmijnhof van verpleeghuis De Passaat.

In 1996 droeg Johan Prijt de zaak over aan zijn zoon Paul, die een paar jaar later wél afscheid kon nemen van de Frederiklaan en verhuisde naar Ekkersrijt in Son, waar nu de Donjon Woonburcht de familietrots voortzet.

  1. Advocaat: 'Gemeenten als Eindhoven rommelen met de rechtsstaat'
    PREMIUM

    Advocaat: 'Gemeenten als Eindhoven rommelen met de rechts­staat'

    EINDHOVEN - Tim Robbe van Victor Advocaten geldt als vooraanstaand specialist op het gebied van inkoop en aanbesteding in het sociaal domein. Hij adviseerde talloze gemeenten hierover, waaronder Eindhoven. Hij reageerde met een vinnige tweet op het opiniestuk in het ED van de Eindhovense wethouder Renate Richters, waarin ze haar beleid voor huishoudelijke hulp - zonder urenindicatie - verdedigde. Het ED legde Tim Robbe een aantal vragen voor.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven