Volledig scherm
Jalila Essaïdi. © Cleo Goossens

Jurk van koeienpoep van Jalila Essaïdi uit Eindhoven (video)

EINDHOVEN - Met een jurk van koeienpoep en andere materialen gaat de Eindhovense Jalila Essaïdi het mestoverschot te lijf. Ze lanceerde donderdag haar gepatenteerde 'Mestic'-collectie in de Philips Fruittuin in Eindhoven.

Bio-art kunstenaar en onderneemster Jalila Essaïdi geniet bekendheid met haar kogelwerende huid op basis van spinnenzijde. Met materialen als textiel, papier, karton en plastic uit koeienmest meent ze een duurzame oplossing voor het overschot in handen te hebben.

Landbouworganisatie ZLTO, de provincie en waterschappen zijn partners in het project. Grondstof voor de materialen zijn vezels uit het gras dat de koeien eten. Na verschillende chemische bewerkingen zijn de vezels daarvoor geschikt gemaakt.

De ambitie van Essaïdi is om binnen drie jaar materialen op basis van koeienmest te kunnen produceren.

Volledig scherm
© Cleo Goossens
Volledig scherm
Jalila Essaïdi. © Mike Roelofs
Van koeienpoep naar fashion. Het lijkt welhaast een onmogelijke combi. Toch houdt de Eindhovense Jalila Essaidi donderdag een modeshow met kleding gemaakt van koeienmest.
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven