Volledig scherm
Sissy-Boy in de Blob in Eindhoven. © Diede Hoekstra

Kledingwinkel Sissy-Boy krijgt uitstel van betaling van rechter

AMSTERDAM - Kledingwinkel Sissy-Boy heeft uitstel van betaling gekregen. De rechter in Amsterdam heeft daarbij twee bewindvoerders aangesteld voor de keten met circa 45 winkels in de Benelux. In Eindhoven heeft Sissy-Boy twee winkels. Een kleine winkel in het station en een grote in het meest bijzondere pand van de binnenstad, de Blob

Sissy-Boy kreeg eind vorig jaar te maken met tegenvallende verkopen, wat de onderneming ernstig onder druk zette. Vervolgens werd besloten om te zoeken naar een koper die in de keten wilde investeren. Dat leidde tot vergevorderde gesprekken, maar de beoogde koper trok zich later - om niet bekende redenen - onverwacht terug.

Een uitstel van betaling is vaak een voorbode van een faillissement. Afgelopen maandag werd bekend dat eigenaar Brand Retail Group (BRG) en het management al onderzoek deden naar de mogelijkheden van een eventuele doorstart.

Investeerders

Sissy-Boy bestaat sinds 1982 en is bekend om zijn collectie kleding en woonaccessoires. De omzet bedroeg afgelopen jaar circa 60 miljoen euro. BRG kreeg de keten in november 2017 in handen toen het met steun van investeerders de modemerken van de Varova Fashion Group inlijfde. Sindsdien is al gesneden in de kosten. Ook is er ingegrepen in de collectie en zijn er investeringen gedaan in de winkels en in de online-activiteiten.

BRG had ook de merken Gsus, Ontour, Open32, Kings of Indigo en Tumble 'n Dry in zijn portefeuille. Het merendeel van deze merken is de afgelopen twee jaar afgestoten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven