Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Koopflat binnen twee weken verkocht in Eindhoven

EINDHOVEN - Wie in Eindhoven een appartement te koop zet is dat gemiddeld binnen twee weken (veertien dagen!) kwijt. Wie dacht dat de woningmarkt al op zijn top zat, moet de cijfers van makelaarskantoor Van Santvoort over het tweede kwartaal van 2018 maar eens bekijken. 

De prijzen in Zuidoost-Brabant stijgen verder, de schaarste neemt verder toe en de verkoopsnelheid ook. Uiteraard met lokale en regionale verschillen en verschillen per woningsoort. In Helmond is de verkooptijd over alle woningen nog 80 dagen, in Eindhoven 25. Maar wie een vrijstaande woning in een dorp wil verkopen, moet soms wel rekenen op een termijn van meer dan een jaar. Zo groot is het verschil. 

  1. Advocaat: 'Gemeenten als Eindhoven rommelen met de rechtsstaat'
    PREMIUM

    Advocaat: 'Gemeenten als Eindhoven rommelen met de rechts­staat'

    EINDHOVEN - Tim Robbe van Victor Advocaten geldt als vooraanstaand specialist op het gebied van inkoop en aanbesteding in het sociaal domein. Hij adviseerde talloze gemeenten hierover, waaronder Eindhoven. Hij reageerde met een vinnige tweet op het opiniestuk in het ED van de Eindhovense wethouder Renate Richters, waarin ze haar beleid voor huishoudelijke hulp - zonder urenindicatie - verdedigde. Het ED legde Tim Robbe een aantal vragen voor.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven