Yingyi Luo en Erik Slijpen van het kunstenaarscollectief Kelderman en Van Noort.
Volledig scherm
PREMIUM
Yingyi Luo en Erik Slijpen van het kunstenaarscollectief Kelderman en Van Noort. © Kees Martens/Fotomeulenhof

Kunstenaarscollectief Kelderman en Van Noort: van krakers tot kartrekkers

EINDHOVEN - Twee jaar geleden namen de kunstenaars van Kelderman en Van Noort hun intrek in een voormalig schoolgebouw in Woensel-West. Onlangs begonnen ze aan een nieuw hoofdstuk met de bouw van een bijzonder paviljoen.

2007. Een stel bevriende kunstenaars kraakt het voormalige Indische restaurant Djawa op de hoek van de Keldermanstraat en de Willem Van Noortlaan. Het wordt ook meteen de naam van hun collectief. ,,Het klinkt een beetje als een chique advocatenkantoor’’, vindt Yingyi Luo. Ze timmeren een barretje in elkaar en al snel volgen de eerste exposities en evenementen. ,,We waren jong en naïef’’, vertelt Erik Slijpen. ,,We deden het gewoon omdat het kon.’’

  1. Wizzair schort deel ‘asperge-vluchten’ Eindhoven op

    Wizzair schort deel ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven op

    EINDHOVEN - Luchtvaartmaatschappij Wizzair is per direct gestopt met vluchten van Roemenië naar Eindhoven. De prijsvechter maakte zondag bekend zeker tot en met 18 april geen enkele vlucht vanuit Roemenië naar Nederland meer uit te voeren. Net als afgelopen week zou Wizzair deze week naar verwachting nog honderden seizoenarbeiders vervoeren via Eindhoven Airport. Maar een nieuw besluit van de Roemeense overheid, als onderdeel van de maatregelen om de corona-pandemie te beteugelen, steekt daar een stokje voor.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven