De leerkrachten van De Bijenkorf dachten hun scholieren te foppen, maar dat was buiten Seth gerekend. Hij doorzag het plan.
Volledig scherm
De leerkrachten van De Bijenkorf dachten hun scholieren te foppen, maar dat was buiten Seth gerekend. Hij doorzag het plan. © DCI Media

Leerkrachten Eindhovense basisschool houden de humor erin op 1 april: ‘Veel ouders trapten erin’

Eindhovense leerkrachten maken er ondanks de coronacrisis het beste van. Ze houden de humor erin, zeker op 1 april. Of al het huiswerk voor de ramen geplakt kon worden? En of dat kon. Leraren konden hun lol niet op. ,,Veel ouders zijn erin getrapt”, zegt leerkracht Jolanda de Vries lachend. 

Een ietwat apart verzoek was het wel, van de leerkrachten van basisschool De Bijenkorf in Eindhoven. De ouders en scholieren kregen in de dagopdracht het verzoek om het huiswerk dat ze moesten maken op de voorraam te plakken, goed zichtbaar aan de straatkant. Dan zouden de leerkrachten later op de middag eens controleren of er wel écht hard gewerkt wordt. En er wórdt hard gewerkt, zag De Vries, leerkracht van De Bijenkorf. ,,We kregen een hoop vragen van ouders én vooral foto's doorgestuurd. De ramen zagen er mooi uit, een geslaagde grap.”

In ieder geval één scholier was goed bij de pinken en doorzag het snode plan van zijn basisschool. Seth pakte zijn leraren zelfs terug en hing een papier met de tekst ‘1 april’ voor zijn raam. Wie het laatst lacht, lacht het best. 

Zohra Waissi heeft haar huiswerk netjes gemaakt én voor de raam gehangen.
Volledig scherm
Zohra Waissi heeft haar huiswerk netjes gemaakt én voor de raam gehangen. © DCI Media

In samenwerking met indebuurt Eindhoven