Volledig scherm
Het Groot Dictee Eindhoven in het Augustinianum, editie 2017. © Jean Pierre Reijnen

Maak kans op plek in finale van Het Groot Dictee Eindhoven

EINDHOVEN - Voor de tweede keer organiseren Bibliotheek Eindhoven, het Augustinianum en het ED op 8 november de finale van Het Groot Dictee Eindhoven. De ene helft van de deelnemers bestaat uit bekende Eindhovenaren en de andere helft wordt geselecteerd uit de inzendingen van de voorronde.

De auteur van het finaledictee met het thema ‘Eindhoven de sportiefste' is schrijver en columnist Özcan Akyol. Hij leest op 8 november zijn dictee voor aan de finalisten. Onder leiding van juryvoorzitter Jan Renkema, emeritus hoogleraar tekstkwaliteit aan de Universiteit van Tilburg en auteur van de Schrijfwijzer, wordt de winnaar die avond bekendgemaakt.

Wilt u kans maken op een finaleplaats op 8 november? Doe dan mee aan deze voorronde via deze link en verbeter daar per zin de woorden die fout gespeld zijn.

Volledig scherm
Olga Coolen. © Ton van de Meulenhof

De finale vindt plaats op donderdag 8 november 2018 om 20.00 uur in het Augustinianum, Dirk Boutslaan 25 in Eindhoven. Als u hiervoor wordt geselecteerd, ontvangt u tijdig persoonlijk bericht. Deelnemers zijn onder andere stadsdichter Jessica Bartels,  (pret)ondernemer Johan Vlemmix en directeur Philips Museum Olga Coolen.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Özcan Akyol, auteur van Het Groot Dictee Eindhoven 2018. © Marco Okhuizen

Wilt u als toeschouwer aanwezig zijn bij de finale? Dat kan. Opgeven kan via deze website

Aanvullende informatie over het dictee:

- In de zinnen zitten per zin nul, één, twee of drie fout gespelde woorden.
- Een woord kan meerdere spelfouten bevatten.
- De interpunctie telt niet mee.
- Als fouten gelden: spelfouten, het onjuiste of onnodige gebruik van koppeltekens en/of afbrekingstekens (of het ontbreken daarvan), het niet op de juiste manier aaneenschrijven van samenstellingen, het foutieve gebruik van hoofdletters/kleine letters, accenten, apostrofs en trema’s.
- Bij de beoordeling van de voorronde en bij de finale geldt als norm het Groene Boekje, de Woordenlijst Nederlandse Taal, editie 2005 of 2015, of de digitale woordenlijst.org. Woorden die daarin niet voorkomen, spellen we volgens het Van Dale Groot Woordenboek, 14de uitgave uit 2005 of 15de uitgave uit 2015.
- Over de uitslag van de voorronde wordt niet gecorrespondeerd.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven