Leerling-verpleegkundige Marieke van Veghel van de Eindhovense zorginstelling Archipel kreeg vorige week als een van de eerste zorgmedewerkers in Nederland het coronavaccin toegediend.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerling-verpleegkundige Marieke van Veghel van de Eindhovense zorginstelling Archipel kreeg vorige week als een van de eerste zorgmedewerkers in Nederland het coronavaccin toegediend. © Eppie Fokkema

Maand wachten op prik: vaccin voor verpleeghuismedewerkers 'uitverkocht’

EINDHOVEN - Wie in een verpleeghuis in de regio werkt en nu nog een afspraak wil maken voor een coronaprik, vist achter het net. Alle beschikbare vaccins in Zuidoost-Brabant zijn al vergeven, bevestigt de GGD Brabant-Zuidoost.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt
  Play

  Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt

 2. Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari