Madness en UB40 laten 80ties op Strijp-S herleven

VIDEOEINDHOVEN - Zo’n 5000 muziekliefhebbers kwamen vrijdagavond af op Madness en UB40 op Strijp-S.

De twee in de jaren '80 mateloos populaire bands trokken in Eindhoven voornamelijk ouder publiek. Wat niet verwonderlijk is gezien de periode waarin de bands succesvol waren. In tegenstelling tot de moderne dancefestivals, die verantwoorde voeding en een variatie aan drankjes presenteren, was het op Strijp-S slechts een puntzak friet, broodje kroket en bier wat de klok sloeg.

Madness opende als een van de hoofdacts met de hit One Step Beyond de trip down to memorylane. Alle bekende hits passeerden vervolgens de revue. Om 22:00 is het de beurt aan UB40.

Volledig scherm
De band Madness live. © Eddy Jansen
  1. Recensie: de zuiverheid van Jean-Guihen Queryas en Alexandre Tharaud
    PREMIUM

    Recensie: de zuiverheid van Jean-Gui­hen Queryas en Alexandre Tharaud

    Ze zien eruit als jonge knulletjes, klein, tenger en gretig, een korte broek zou ze bij wijze van spreken niet misstaan. Toch zijn Jean-Guihen Queryas en Alexandre Tharaud beiden de vijftig gepasseerd. Ze zijn leeftijdloos, op hun honderdste zal wellicht hun haarkleur, maar zeker niet hun speelstijl aan jeugdigheid hebben ingeboet. Beiden waren ooit een belofte, beiden maakten de verwachtingen waar. Ze freewheelen tussen oude en nieuwe muziek op bijbehorende instrumenten, zijn tuk op het experiment, ze zoeken in hun carrière zowel de verbinding als het solistendom.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven