Het centrum van Eindhoven moest zaterdagmiddag om 16.00 uur dicht vanwege de drukte. Er waren veel handhavers en politiemensen op de been.
Volledig scherm
PREMIUM
Het centrum van Eindhoven moest zaterdagmiddag om 16.00 uur dicht vanwege de drukte. Er waren veel handhavers en politiemensen op de been. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Mag het wat rustiger in de binnenstad? Drie oplossingen (en minstens zoveel problemen)

EINDHOVEN - Waarom gooien we de grenzen niet dicht? Het waren toch de Belgen die ervoor zorgden dat de binnenstad van Eindhoven dit weekend uitpuilde en daarmee de kans op verspreiding van corona vergrootten? Of moeten de winkels langer open, zodat we de drukte kunnen spreiden? Uitverkoopacties verbieden misschien? ‘Het zou de doodsteek betekenen voor veel winkels’. 

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. Ongeregeldheden in Haagse Schilderswijk, straat schoongeveegd door ME
  Play

  Ongeregeld­he­den in Haagse Schilders­wijk, straat schoonge­veegd door ME

 2. Geplunderde winkels in station Eindhoven bij rellen
  Play

  Geplunder­de winkels in station Eindhoven bij rellen