Volledig scherm
Stratumseind, Eindhoven © Politie

Man (21) uit Valkenswaard aangehouden voor steekpartij op Stratumseind

EINDHOVEN - De politie heeft een 21-jarige man uit Valkenswaard aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij een steekpartij op Stratumseind in Eindhoven, in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 september. Maandag, ruim een maand na het incident, meldde de verdachte zichzelf op het bureau. 

Bij de steekpartij werd een 20-jarige man uit Eindhoven in zijn lijf gestoken. Het slachtoffer liep twee diepe steekwonden op, één in zijn onderarm en één in zijn nier. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij 25 hechtingen kreeg.

De dader sloeg na de steekpartij op de vlucht. Vrij snel na het incident besloot de politie bewakingsbeelden te delen waar de verdachte op te zien was. Er kwamen in totaal zestien tips binnen, waarvan één zeer waardevol.

De man uit Valkenswaard werd opgespoord en bleek op het moment dat agenten hem wilden aanhouden, in het buitenland te verblijven. Maandag meldde hij zichzelf bij het politiebureau in Eindhoven.

  1. Spannende ontruiming voor treinreizigers Eindhoven: ‘Gewapende mannen waren best intimiderend’
    PREMIUM

    Spannende ontruiming voor treinreizi­gers Eindhoven: ‘Gewapende mannen waren best intimide­rend’

    EINDHOVEN - Het was een vreemde situatie voor treinreizigers donderdag in Eindhoven. De intercity uit Den Haag die om 18.15 uur het station moest inrijden stopte plots op last van de politie. Er werd een man gezocht die zich in een trein zou bevinden. Helmi de Beauvesier-Watson moest met handen omhoog uitstappen: ,,De gewapende mannen in de trein waren best intimiderend.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven