Volledig scherm
De man zat in de auto toen de drie schoten werden gelost. © Bert Jansen

Man in auto geliquideerd in Eindhoven, vermeende dader rent weg

Bij een schietpartij in Eindhoven is vanavond een man in een auto doodgeschoten. Dat gebeurde rond 20:10 uur in de Sionstraat, een straat in de wijk Vlokhoven. 

De man zat in een auto toen de liquidatie plaatsvond. Hij is drie keer geraakt. Volgens buurtbewoners had het slachtoffer een Noord-Afrikaans uiterlijk. De ruit aan de passagierskant ligt aan diggelen.

De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, rukten uit. Maar de traumaheli hoefde niet te landen, omdat de man al dood was verklaard. Een politiehelikopter vloog boven de wijk op zoek naar de dader, die was gevlucht.

Het gaat waarschijnlijk om een man met een Turks of Marokkaans uiterlijk, hij is klein, gezet en heeft zwart/grijs haar en een snor. Hij wordt tussen de 50 en 53 jaar geschat.

De politie heeft meteen een onderzoek ingesteld. Ze heeft een vermoeden wie het slachtoffer is, maar moet dit formeel nog vaststellen. Over de precieze toedracht van de schietpartij is nog niks bekend. De politie spreekt met getuigen. De recherche is bezig met onderzoek.

Verklaring

,,De vraag is of er iets speelt in de wijk wat de liquidatie heeft kunnen verklaren'', zegt een politiewoordvoerder. ,,Daar zijn we naar op zoek.''

De omgeving is afgezet en specialisten van de forensische recherche gaan op zoek naar specifieke sporen. Er wordt ook een buurtonderzoek ingesteld. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven