Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Markt voor opknappen van school in Bosnië

EINDHOVEN - De schade van de oorlog in Bosnië (tussen 1992 en 1995) is daar nog altijd goed zichtbaar. Om geld in te zamelen voor het land, is er zondag 16 februari in de Eindhovense wijk Achtse Barrier een markt.

De bevolking heeft niet genoeg geld om de oorlogsschade te herstellen. Daarom zetten Studenten van Social Work zich hiervoor in. Student Jaleesa Udink vertrekt half maart met een groep van veertig studenten naar Bosnië. Udink: ,,Wij gaan naar Bosnië om daar een basisschool op te knappen. Dit doen we in samenwerking met de stichting Out of Area, die zich inzet in gebieden waar dat hard nodig is. We knappen niet alleen de school op, maar bezorgen de kinderen van de basisschool ook een onvergetelijke week vol leuke activiteiten en spellen.”

Kozijnen

Met het geld dat ze met de markt ophalen, kan Social Work materialen kopen die nodig zijn voor het opknappen van de school. ,,Van het geld dat overblijft, kunnen wij (school)spullen kopen voor de kinderen, of kunnen we net iets extra’s doen, zoals het vervangen van de kozijnen.”

Zondag zijn er van 13.00 tot 16.00 uur diverse spelletjes en activiteiten. Er worden zelfgemaakte smoothies en wafels aangeboden. Verder zijn er twee lotingen met kans op een levensmiddelenpakket ter waarde van 15 euro, is er een grabbelton aanwezig met kleine cadeautjes en een vlooienmarkt.

Wijkcentrum De Mortel, Savoiepad 14. Voor vragen en donaties: socialwork4bosnie@gmail.com.

  1. Overvaller in Hoogeloon: ‘Ik schiet je kapot! Ik schiet je kapot!’
    PREMIUM

    Overvaller in Hoogeloon: ‘Ik schiet je kapot! Ik schiet je kapot!’

    HOOGELOON - Ze schrikt zich een ongeluk. ‘Ik schiet je kapot! Ik schiet je kapot', schreeuwt een man met een vuurwapen in zijn hand en bivakmuts over z'n hoofd in woning in Hoogeloon tegen haar vader. Normaal doen ze 's avonds nooit de deur open. Maar ze dachten deze donderdagavond iets na zeven uur dat een van de broers thuiskwam. Nu staan ze in het halletje van hun huis aan de Ten Eiken neus aan neus met twee gewapende mannen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven