Volledig scherm
Studententeam van de TU/e presenteert Blue Jay drone in Maxima Medisch Centrum Veldhoven. Foto: Bram Saeys © Bram Saeys

Máxima Medisch Centrum Eindhoven ziet toekomst voor drone in de gezondheidszorg

EINDHOVEN - Het studententeam Blue Jay van de TU/e heeft donderdag de drone van de toekomst gepresenteerd. Patiëntjes van het Máxima Medisch Centrum speelden boter-kaas-eieren met de drone. 

Met de demonstratie wil het studententeam de potentie van toepassingen in de gezondheidszorg demonstreren. Het bijzondere aan de drone is dat hij zelfstandig nadenkt over de vliegroute en opdrachten uitvoert. Daarnaast is de drone voorzien van ledlampen als ogen waarmee deze emoties kan uitbeelden. Ook is de drone veilig gemaakt. 

Medisch specialisten en ingenieurs van MMC zijn geïnteresseerd in zorgtoepassingen van deze drone. Zij denken onder andere aan het bezorgen van medicatie bij patiënten in het ziekenhuis. Marlies Bongers, gynaecoloog Máxima Medisch Centrum ziet de mogelijkheden: „Ik ben er van overtuigd dat innovatie in het ziekenhuis een goede bijdrage kan leveren aan de toekomst van de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld tijdens het begeleiden van patiënten bij aankomst in het ziekenhuis naar een afspraak.”

De 21 studenten die aan Blue jay hebben gewerkt, dragen nu het stokje over aan een volgend team. Zij gaan verder met het ontwikkelen van de nuttige drone.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven