Volledig scherm
De Mauritsstraat in Eindhoven. © Michel Theeuwen

Meer inzicht in verkeer en vervoer Eindhoven door mijn040routes

EINDHOVEN - Ruim 1,6 miljoen reiskilometers in en rond Eindhoven, oftewel vier keer de afstand van de aarde naar de maan, werden vorig jaar met behulp van de app Sesamo in kaart gebracht. 

De app, onderdeel van het project mijn040routes werd in de tweede helft van het vorig jaar door ruim 1600 vrijwilligers gebruikt, op verzoek van de gemeente Eindhoven. 

Met behulp van de app werden ritten in kaart gebracht, met de fiets, openbaar vervoer of met de auto. De gemeente hoopt hierdoor meer inzicht te krijgen, onder meer in de manieren waarop mensen zich verplaatsen, wat de invloed is van het weer of van afsluitingen wegens werkzaamheden, naar welke plekken mensen vaak reizen en of zij meerdere vormen van vervoer combineren. 

Fiets

De geregistreerde reiskilometers leveren een schat aan informatie op, die onder meer gebruikt kan worden om verkeerssituaties te verbeteren. In totaal werden een kleine 150.000 verplaatsingen geregistreerd, waarvan ruim de helft binnen Eindhoven. Van deze ritten werd 46 procent met de fiets afgelegd.

De resultaten van het project, dat tweehonderdduizend euro kostte en waarvan de helft gesubsidieerd werd door de provincie, worden begin november gepresenteerd.   

> Sesamo via Google Play of App Store.

Volledig scherm
Reiskilometers in Eindhoven in beeld gebracht, met behulp app Sesamo. Rood is lopen; oranje fiets; blauw ov; grijs auto. © Gemeente Eindhoven

In samenwerking met indebuurt Eindhoven