Volledig scherm
Een Hercules C-130 transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht. © ANP

Meer vliegtuigen luchtmacht vanuit Eindhoven naar Sint Maarten

EINDHOVEN - Een tweede C-130 Hercules is vanuit Eindhoven vertrokken richting Sint-Maarten. Het vrachtvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht steeg vrijdag op vanaf Vliegbasis Eindhoven. Aan boord zitten vooral voedsel en water. 

Het toestel komt waarschijnlijk zaterdagavond lokale tijd aan op Curaçao. Van daaruit zal het hulpgoederen overbrengen naar Sint-Maarten.

Op donderdag was ook al een C-130 Hercules vertrokken. Die komt waarschijnlijk vrijdagavond laat aan in Curaçao. De beide Herculessen zijn geschikt om op slecht bereikbare banen te landen. De luchthaven van Philipsburg is zwaar beschadigd door orkaan Irma.

Een ander transporttoestel, een KDC-10, is al gearriveerd op Curaçao. Aan boord zitten militairen, die worden ingezet voor de noodhulp. 

Behalve een tweede C-130 Hercules vertrok vrijdagmiddag om 16.00 uur ook een C17 Globemaster met 41.000 kilo aan water en voedselpakketten naar Sint-Maarten. Volgens een woordvoerder van Vliegbasis Eindhoven staat er nog meer aan hulpgoederen klaar voor verzending op een later moment. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven