Voordat het apparaat er staat moet het ziekenhuis nog worden verbouwd. Er moet een nieuwe ‘bunker’ worden geplaatst, een ruimte met dikke muren tegen de straling en genoeg plek voor het toestel zelf. Een parkeerplaats zal er voor worden opgeofferd. Radiotherapeut Peter-Paul van der Toorn staat op de plek waar het nieuwe apparaat komt te staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Voordat het apparaat er staat moet het ziekenhuis nog worden verbouwd. Er moet een nieuwe ‘bunker’ worden geplaatst, een ruimte met dikke muren tegen de straling en genoeg plek voor het toestel zelf. Een parkeerplaats zal er voor worden opgeofferd. Radiotherapeut Peter-Paul van der Toorn staat op de plek waar het nieuwe apparaat komt te staan. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Minder bestralingen nodig voor oncologische patiënten door innovatief (en duur) bestralingstoestel Catharina Ziekenhuis

EINDHOVEN - Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven investeert in een nieuw bestralingsapparaat van 10 miljoen euro, waardoor het aantal behandelingen sterk afneemt. Patiënten met bijvoorbeeld prostaatkanker hoeven nog maar 5 keer bestraald te worden, tegenover de 20 behandelingen die nu nog nodig zijn.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven