Volledig scherm
Deelnemers aan de Distinguished Gentleman's Ride in 2015.

Mix van motoren, mode, goed geklede mannen en muziek op Kleine Berg

EINDHOVEN - Naar verwachting zo'n tweehonderd motorrijders in maatpak, smoking en rokkostuum arriveren zondagmiddag 24 september rond 15.00 uur op de Kleine Berg in Eindhoven. De in stijlvolle outfit gestoken bikers zijn deelnemers aan de Distinguished Gentleman's Ride, een wereldwijd evenement met meer dan 50.000 motorrijders. De opbrengst gaat naar Movember Foundation en wordt ingezet voor de bestrijding van prostaatkanker. 

In Nederland worden veertien ritten gereden, waaronder die vanuit Nuenen naar Eindhoven. Volgens mede-organisator Hans de Vreede werd vorig jaar ruim 8.000 euro ingezameld door de 185 deelnemers aan de Eindhovense rit. 

Het aantal bikers dat zich eenmalig in het net steekt is sinds de eerste editie, toen er 135 deelnemers meededen, flink gestegen. De Vreede verwacht dit jaar zo'n 200 motorrijders te kunnen begroeten. ,,Vorig jaar eindigden we landelijk op de vierde plek, qua opbrengst. Het zou mooi zijn als we Amsterdam van de troon zouden kunnen stoten, maar dat zal niet meevallen gezien het aantal deelnemers."

Bikers in Smoking

 Voor de eerste keer wordt de motorrit, georganiseerd door Moto Puro in Nuenen en het Javaans Eetcafé op de Kleine Berg, gecombineerd met een mode-evenement. Hierbij wordt samengewerkt met winkeliers en horeca-ondernemers op de Kleine Berg.  De toertocht van de 'bikers in smoking' start om 11.00 uur bij Moto Puro op de Gulbergen 45a in Nuenen. 

Op de Kleine Berg zijn die middag allerlei activiteiten gepland. Zo is er straattheater en zijn er optredens van bandjes, waaronder Texarkana Trio en duo Peer & Luc. Ook toont een zadelmaker zijn kunsten, kunnen motorrijders helmen laten bespuiten en zijn er diverse demo's, zoals die van een Amerikaanse schoenenpoetser. Ook is er een markt met vintage kleding. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven