Volledig scherm
© Politie Eindhoven

Motorrijder uit Valkenswaard scheurt met 158 km/uur over N2 bij Eindhoven en probeert te ontsnappen aan politie

EINDHOVEN - Een 48-jarige motorrijder uit Valkenswaard die afgelopen dinsdag met 158 km/uur over de N2 bij Eindhoven reed, is zijn rijbewijs kwijt. 

De motorrijder had door zijn snelheid de aandacht te pakken van politieagenten die dinsdag in een onopvallende dienstauto over de N2 reden. De agenten verrichten een meting waaruit bleek dat de motor na correctie 158 km/uur reed, waar 80 km/uur is toegestaan.

Omdat de snelheid van de motorrijder hoog opliep en dat gevaar met zich meebracht, gaven de agenten de bestuurder een stopteken. De motorrijder leek in eerste instantie af te remmen, maar gaf daarna weer gas bij en probeerde aan de agenten te ontkomen. Hij deed daarbij of hij uit ging voegen, maar schoot op het laatste moment weer de rijbaan van de N2 op. De politie zag daarna kans om naast de motor te komen en dirigeerde de bestuurder naar de berm. Daar stopte de motorrijder uiteindelijk. 

Bekeuringen

Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Daarnaast krijgt hij bekeuringen voor het negeren van het stopteken en het niet volgen van een voorsorteerstrook. Ook moet de man zich gaan verantwoorden bij het CBR. Waarschijnlijk zal hij een cursus moeten volgen om zijn rijbewijs te kunnen behouden.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven