Volledig scherm
Motorrijders maken het bont op Goede Vrijdag. © Thinkstock

Motorrijders maken het bont in Eindhoven en Hoogeloon: rijbewijs gevorderd en veel boetes uitgedeeld

HOOGELOON/EINDHOVEN/VELDHOVEN - Met deze zonnige Goede Vrijdag waren er ook veel motorrijders op de weg. Alleen hield niet iedereen zich netjes aan de verkeersregels. De politie had het druk met boetes uitdelen voor voornamelijk hardrijders.

Zo was er een motorrijder uit Vessem die meteen zijn rijbewijs mocht inleveren. Hij reed 118 kilometer per uur op de Vessemseweg in Hoogeloon waar je 60 km/u mag.

Vijf motorrijders maakten het wel erg bont in Eindhoven en Veldhoven. Zij reden meer dan 40 km/u te hard door de bebouwde kom en over de busbaan. Drie van hen zijn aangehouden en kregen direct een boete. Van de rest is het kenteken geregistreerd. Zij kunnen een boete thuis verwachten. 

  1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

    Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

    EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven