Volledig scherm
PREMIUM
Nico van der Henst, Marianne van Buul met Jac Duijf en Chris van Lenteren (vlnr) in de woning van Duijf in CPO Twee op het NRE-terrein in Eindhoven. © Jean Pierre Reijnen

Na zes bewogen jaren trekken bewoners in CPO Twee op NRE-terrein in Eindhoven

EINDHOVEN - Deze maand betrekken de eerste bewoners van CPO Twee op het NRE-terrein het voormalige nutsgebouw aan de Nachtegaallaan. Daarmee komt een einde aan een periode van zes bewogen jaren voor de 21 deelnemers.

Ooit showde het Nutsbedrijf Regio Eindhoven in het gebouw uit 1930 de nieuwste kookplaten of gasgeisers. De toonzaal wordt de gemeenschappelijke ruimte van de bewoners van de twaalf appartementen in ‘gebouw 2' zoals het pand aan de Nachtegaallaan bekendstond. Na bijna anderhalf jaar bouwen zijn de woningen - waarvan er geen twee hetzelfde zijn - klaar. Nu is het aan de bewoners (leeftijd 55 tot 77 jaar) om het af te maken. Tijd voor een terugblik.

  1. RUGGED uit Eindhoven scoort met Banana opnieuw hit onder dansers: ‘De filmpjes komen overal vandaan’

    RUGGED uit Eindhoven scoort met Banana opnieuw hit onder dansers: ‘De filmpjes komen overal vandaan’

    EINDHOVEN - Het lied is al een jaar oud, maar opeens blijkt er opnieuw belangstelling voor te zijn. Het nummer Banana van DJ-team RUGGED uit Eindhoven wordt wijd verspreid onder dansers. Van Hongarije tot Maleisië, in de stijlen zumba tot aan popping. Geen dansstijl blijft ongemoeid. Voor Jurrie Jaspers van RUGGED bleek het ook een verrassing. ,,We krijgen filmpjes van over de hele wereld opgestuurd.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven