Volledig scherm
Een nepwapen, ter illustratie. © ANP XTRA

Nepwapens in beslag genomen in Eindhoven en Helmond, 22-jarige Belg aangehouden

EINDHOVEN/HELMOND - In zowel Eindhoven als Helmond zijn in de uitgaansnacht van zaterdag op zondag nepwapens in beslag genomen. Er is één man aangehouden: een 22-jarige inwoner van België. In beide zaken doet de politie nog onderzoek.

In Helmond werden agenten rond 01.00 uur aangesproken door een man op de Noord Koninginnewal. De man gaf aan dat hij dacht dat een groepje jongens een vuurwapen bij zich had. Er volgde een zoektocht naar de groep. De jongens werden niet aangetroffen, maar de politie vond wel een nepwapen. Dat lag onder een geparkeerde auto.

In Eindhoven werd rond 2.00 uur een nepwapen gevonden. Een portier van een uitgaansgelegenheid kwam deze tegen bij het fouilleren van de 22-jarige Belg. Hij waarschuwde de politie, die de man meteen aanhield.

Gevaar

De politie waarschuwt al tijden voor de gevaren van nepwapens, die vaak niet van echte wapens te onderscheiden zijn. ,,Veel mensen beseffen niet hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn als nepwapens in verkeerde handen vallen. Bedenk dat de politie een nepwapen op straat vaak behandelt als een echt wapen en daarbij geen risico neemt. Dat kan tot levensgevaarlijke situaties leiden, waarbij de politie misschien zelfs moet schieten."

  1. Recensie: de zuiverheid van Jean-Guihen Queryas en Alexandre Tharaud
    PREMIUM

    Recensie: de zuiverheid van Jean-Gui­hen Queryas en Alexandre Tharaud

    Ze zien eruit als jonge knulletjes, klein, tenger en gretig, een korte broek zou ze bij wijze van spreken niet misstaan. Toch zijn Jean-Guihen Queryas en Alexandre Tharaud beiden de vijftig gepasseerd. Ze zijn leeftijdloos, op hun honderdste zal wellicht hun haarkleur, maar zeker niet hun speelstijl aan jeugdigheid hebben ingeboet. Beiden waren ooit een belofte, beiden maakten de verwachtingen waar. Ze freewheelen tussen oude en nieuwe muziek op bijbehorende instrumenten, zijn tuk op het experiment, ze zoeken in hun carrière zowel de verbinding als het solistendom.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven