Volledig scherm
© Menno Boon/beeldwaren.nl

Netwerkcafé groeit uit z'n jas en verhuist naar Stratum in Eindhoven

EINDHOVEN - Het netwerkcafé voor werkzoekende vijftigplussers groeit uit zijn jas en verhuist voorlopig van het Stadhuisplein naar de wijk Stratum.

In november van het afgelopen jaar, startte de 'Stichting Werken voor Elkaar' met het organiseren van een maandelijks Netwerkcafé in Eindhoven. In 'Wall Street' op het Stadhuisplein werden inmiddels vier bijeenkomsten op touw gezet en al snel bleek de ruimte aan de krappe kant te zijn. Het Parktheater wil dit soort initiatieven graag verder brengen en biedt voor april en mei ruimte aan het Netwerkcafé.

Het Netwerkcafé van donderdag 11 april vond plaats in Pand P aan de Leenderweg en trok al 130 mensen. De reacties en evaluaties van bezoekers zijn lovend.

,,Het Netwerkcafé wordt volledig door locale werkzoekenden georganiseerd. De stichting Werken voor Elkaar ondersteunt vijftigplussers", zegt Marjan Hesling, een van de twaalf vrijwilligers. ,,We weten wat het betekent om je baan te verliezen. Maar het is zeker niet het einde van de wereld. Tijdens inspirerende workshops, lezingen en andere werkvormen laten we zien dat er enorm veel mogelijkheden zijn om aan jezelf te werken. Het is prachtig om te zien dat onze bezoekers het initiatief omarmen en nieuwe kansen gaan zien. Je bewandelt de weg zo niet alleen."

Dit sterkt het vrijwilligersteam in het verder ontwikkelen van deze bijeenkomsten. Hesling: ,,We weten nog niet hoeveel mensen dankzij dit netwerk een baan vinden. Maar het draagt hier zeker aan bij. De ruimte in Pand P zit als gegoten. We gaan ook werkgevers, sponsoren en ambassadeurs aan ons binden zodat we zoveel mogelijk mensen weer terug naar betaald werk krijgen."

Het volgende Netwerkcafé vindt plaats op 9 mei in het Parktheater tussen 9.30 en 13.00 u. Aanmelden kan op de website.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven