Feestelijkheden tijdens de herdenking van de bevrijding van Eindhoven, enkele jaren geleden. Door corona ziet de herdenking er dit jaar heel anders uit.
Volledig scherm
Feestelijkheden tijdens de herdenking van de bevrijding van Eindhoven, enkele jaren geleden. Door corona ziet de herdenking er dit jaar heel anders uit. © Jurriaan Balke

Niet op het Stadhuisplein maar thuis voor de tv de bevrijding herdenken

EINDHOVEN - Dit jaar zal Eindhoven de bevrijding van 18 september 1944 op een sobere manier herdenken. De maatregelen om besmetting met het coronavirus te voorkomen, staan de traditie in de weg.

  1. Bert Tip beschrijft in nieuwe boek industriële voetafdruk van Philips in Nederland
    PREMIUM

    Bert Tip beschrijft in nieuwe boek indu­striële voetafdruk van Philips in Nederland

    Ooit geweten dat Philips een mosselpellerij had in Zeeland? Of dat Helmondse medewerksters hun fabriek bezetten omdat ze niet naar Eindhoven wilden? Het valt allemaal te lezen in het nieuwe boek 'Philips in Nederland' van Philipsman Bert Tip. Zelf noemt hij het een bladerboek. Met veel historische foto's uit het archief van de 'cumpany' en interviews met oud-topmannen. Oud-Philipsgedienden kunnen herinneringen ophalen, nieuwe generaties - ook expats want het boek is tweetalig - kennismaken met het verleden.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven