Volledig scherm
PREMIUM
De dierenweide in Acht heeft ruim 10.000 euro ontvangen vanhet leefbaarheidsfonds van de luchthaven. © FotoMeulenhof/Sem Wijnhoven

Nieuw vertier voor Achtse geitjes dankzij leefbaarheidsfonds luchthaven

EINDHOVEN - Stichting Vrienden van de Dierenweide Acht heeft 10.400 euro ontvangen van Stichting Leefbaarheid Luchthaven Eindhoven (SLLE) voor het realiseren van een aantal voorzieningen. Dinsdag werd het resultaat gepresenteerd.

Dierenweide Acht is een nieuwe opslagruimte voor materiaal, een kippenhok, een duiventil, voederbakken en een nieuw speeltoestel voor geiten rijker. ,,Wij zijn superblij, zonder subsidies was dit niet gelukt”, zegt ­Monique van den Brule, bestuurslid van Stichting Vrienden van de Dierenweide. ,,Het was moeilijk kiezen, maar we hebben keuzes gemaakt die het welzijn van de dieren ten goede komen én de weide verfraaien.”

  1. Discriminerende foto’s op Facebook kosten Eindhovens LPF-commissielid boete
    PREMIUM

    Discrimine­ren­de foto’s op Facebook kosten Eindhovens LPF-commissie­lid boete

    EINDHOVEN - Het Eindhovense LPF-commissielid Mari Nijs maakte zich in november 2018 schuldig aan 'groepsbelediging' door het plaatsen van 'onredelijke en discriminerende' foto's op zijn Facebookpagina. Politierechter P. Appelhof veroordeelde de politicus maandag in Eindhoven tot een boete van 500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. "Je mag niet meer voor je mening uitkomen", constateerde de 52-jarige Nijs verontwaardigd.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven