Wichard Wakelkamp (links) en John Brugel van Nieuw Woensel.
Volledig scherm
Wichard Wakelkamp (links) en John Brugel van Nieuw Woensel. © Kees Martens/DCI Media

Nieuw Woensel floreert weer

EINDHOVEN - In 2006 was voetbalvereniging Nieuw Woensel op sterven na dood. Een aantal van de 70 overgebleven leden wilde zelfs stoppen. In een ultieme reddingspoging haalde clubman Eddy Roy enkele jeugdspelers over om naar zijn club te komen. Dat werd de fundering van de vereniging die nu floreert op het sportpark Eindhoven Noord.

 1. Regio wil Nuenen compenseren als distributiereuzen zijn tegen te houden: ‘Dit is zeer ongewenst’
  PREMIUM

  Regio wil Nuenen compense­ren als distribu­tie­reu­zen zijn tegen te houden: ‘Dit is zeer ongewenst’

  EINDHOVEN/NUENEN - De gemeenten in het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) zijn bereid om in de buidel te tasten als Nuenen kan voorkomen dat er drie grote distributiecentra worden gebouwd op bedrijventerrein Eeneind-West. De Eindhovense wethouder Stijn Steenbakkers (Economie) heeft dat gezegd in reactie op zorgen die er ook in de Eindhovense politiek volop zijn over de Nuenense plannen.
 2. Weg uit het saaie klaslokaal: leren kan ook creatief zijn, bewijzen Eindhovense ontwerpers en scholieren Sint-Lucas

  Weg uit het saaie klaslokaal: leren kan ook creatief zijn, bewijzen Eindhoven­se ontwerpers en scholieren Sint-Lu­cas

  EINDHOVEN - Leren kan creatief zijn. Maar niet als je stil moet zitten in de klas. ,,Een platte rekensom blijft niet in het geheugen van leerlingen plakken”, zegt Mitchell Jacobs, oprichter van de Eindhovense ontwerpstudio Tast. ,,Het gaat erom dat ze kennis opdoen in de echte wereld.” Hij vertelt vrijdag over nieuwe manieren van leren tijdens een themadag in de Kazerne in Eindhoven.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven