Testrobots kunnen bij PAMM nu nog razendsnel coronatesten analyseren.
Volledig scherm
PREMIUM
Testrobots kunnen bij PAMM nu nog razendsnel coronatesten analyseren. © ANP

Niks staat overname laboratorium PAMM nog in de weg, ook concurrentiewaakhond ACM akkoord

EINDHOVEN - Nadat eerder de Nederlandse Zorgautoriteit al akkoord ging, geeft nu ook concurrentiewaakhond ACM goedkeuring aan de overname van het Veldhovense laboratorium PAMM door het commerciële laboratoriumconsortium Eurofins.

 1. Coronatestrobots weg uit Veldhovens lab als commerciële overname doorgaat, analyse GGD-testen ‘niet in gevaar’
  PREMIUM

  Coronate­stro­bots weg uit Veldhovens lab als commer­ciële overname doorgaat, analyse GGD-tes­ten ‘niet in gevaar’

  VELDHOVEN/DEN HAAG - Twee innovatieve coronatestrobots van de overheid verdwijnen uit Veldhoven als de commerciële overname van laboratorium PAMM definitief doorgaat. De analyse van de GGD-testen in de regio komt daardoor niet in gevaar, benadrukt het ministerie van Volksgezondheid. De diagnose verhuist naar een ander laboratorium als het nodig is, zegt een woordvoerder.
 2. Met Pasen nooit meer verse asperges van De Laarhoeve

  Met Pasen nooit meer verse asperges van De Laarhoeve

  Drie jaar geleden was de boer al opgehouden met eigen teelt: „Corona. Onze steeksters kwamen ieder jaar met een vaste groep uit Polen, maar toen de grenzen dicht gingen was alle ervaring in één klap weg.” De eigenaar van de vleesboerderij en een Bed en Breakfast op eigen terrein, liet zich echter niet onder één hoedje vangen en haalde de koningin der groenten voortaan uit Leende. Maar ook daar is hij nu mee gestopt. „Tot wanneer doe je het goed, hé?”
  Aalst, Waalre-dorp

In samenwerking met indebuurt Eindhoven