Sloop van de noodgebouwen van Vrije School Brabant aan de Nuenenseweg in Eindhoven.
Volledig scherm
Sloop van de noodgebouwen van Vrije School Brabant aan de Nuenenseweg in Eindhoven. © @vrijeschoolbrabant

Noodlokalen Nuenenseweg tegen de vlakte; een wens in vervulling

EINDHOVEN - Na jaren wachten is het dan zover. De houten noodlokalen op het terrein van de Vrije School Brabant aan de Nuenenseweg in Eindhoven zijn eindelijk gesloopt. Er komt een mooi speelplein voor terug en nieuwbouw voor de kinderopvang.

 1. Wie vloog er uit de bocht tijdens de Kempenrally in 1959?

  Wie vloog er uit de bocht tijdens de Kempenral­ly in 1959?

  EINDHOVEN - Een foto gemaakt tijdens de Kempenrally in 1959. Volgens fotograaf Frans van Mierlo is de foto gemaakt ter hoogte van hotel ’t Silveren Seepaerd in Eindhoven. Was hier de start of de finish en wie reed er dat jaar mee tijdens de rally? Ook horen we graag wie de winnaar was en komen we in contact met lezers die nog een leuke anekdote over de rally hebben. Reageren kan via d.hoekstra@ed.nl. Kijk ook op ed.nl/oudedoos of onder dit artikel voor meer foto’s.
 2. In de horeca zijn zelfs de braafste jongetjes van de klas nu boos: ‘Voor het eerst voelt het écht niet eerlijk’
  PREMIUM

  In de horeca zijn zelfs de braafste jongetjes van de klas nu boos: ‘Voor het eerst voelt het écht niet eerlijk’

  EINDHOVEN - Zelfs de grootste doorzetters in de horeca, die tot nu toe amper klaagden over de lockdowns, roeren zich nu. Ze vinden het niet uit te leggen dat de horeca dicht moet blijven tot zeker 25 januari. ,,De hardst roependen mogen open en ik gun het ze, maar het is niet eerlijk”, zegt Yvette van Heugten, eigenaresse van lunchroom Tante Thee in Bergeijk geëmotioneerd.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven