Volledig scherm
PREMIUM
Martha Resink en Dick Verheul van Omslag © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Omslag in Eindhoven werkt al 25 jaar aan betere wereld

EINDHOVEN - Omslag, werkplaats voor duurzame ontwikkeling in de Kloosterhof aan de Gestelse Hoogstraat 301a viert het 25-jarig bestaan.

,,Omslag brengt mensen samen rond de thema’s milieu, vrede, werk, wonen, cultuur, economie en solidariteit”, zegt oprichter Dick Verheul. ,,Kortom wij zijn een organisatie die werkt aan een betere wereld. Op zoveel mogelijk vlakken.” Marta Resink: ,,We verlenen mensen informatie over allerlei actuele thema’s rondom duurzaamheid en brengen ze zoveel mogelijk bij elkaar.”

  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven